Konyhabútor ajtótípusok

Leglátványosabb része konyhabútorunknak az ajtó. Ez jelenik meg a legnagyobb felületen és ez határozza meg bútorunk stílusát.

Nézzük milyen anyagokból készülhet konyhabútorunk ajtaja.

Laminált bútorlap

Laminált bútorlap

Ez a legegyszerűbb, alap megoldás. Remek választás ott, ahol szűkös a rendelkezésre álló anyagi keret. Marásmintát ebbe az ajtótípusba nem tudunk választani. Ezen a típusú anyagon 2 mm-es ABS élzárás található. Már van fényes és matt felületű bútorlapos ajtófront is.

Fóliázott MDF (Medium Density Fiberboard- közepes tömörségű farostlap)

MDF ajtófrontok

Hatalmas a szín és marásminta választék. Manapság a legelterjedtebb ajtófront típus. Az MDF-et, apró szemcséjű forgácslapból és ragasztó keverékéből állítják elő, melybe belemarják az ajtó mintáját, majd bevonják egy kiválasztott fóliával. Előnye, hogy könnyen megmunkálható és fóliázható, megtévesztésig hasonlít az igazi fára. A szín és marásminta számtalan kombinációja közül Ön is biztos talál ízlésének megfelelőt. Fa mintázatok, egyszínű uni és magasfényű ajtók között válogathatunk. Az ajtót kívülről fóliázzák, a belseje fehér marad.

Festett MDF

Festett MDF ajtófrontok

Az alapanyaga ugyanaz, mint a fóliázott MDF-nél, azonban itt nem fólia réteg kerül a felületre, hanem több lépcsős festési eljáráson megy át, melynek eredményeként magasfényű vagy matt felületet kapunk. Anyagvastagsága 18mm. Az ajtófront kívülről színre fújható, belülről fehér marad. A RAL színskála színeiből választhatjuk ki a kívánt színt és számos marásmintát vágathatunk a frontba.

Akril

Az akril ajtók méltó vetélytársai a magasfényű és matt festett és fóliázott ajtófrontoknak. Az anyag felépítése: 2 mm vastag AKRIL réteg, alatta található a hordozó felület mely 18 mm vastag laminált forgácslap. Ezen anyagok végeredménye egy teljesen sík, tükör fényt biztosító felület lesz, ami 20 mm vastag. Élzárása: 1 mm-es ABS. Karcolásállósága jó, sérülés esetén javítható, újra polírozható. A polírozás során az anyag vastagsága nem csökken, köszönhetően a kifejlesztett technológiának. Széles színskálából választhatunk fényes vagy matt felületet. Üveges kivitel is készülhet belőle. Az akril felület a védőfólia eltávolítása után, a légnedvesség hatására éri el teljes keménységét, ami kb. 48 óra. Tisztítása karcmentes pamutruhával és bármilyen folyékony tisztítószerrel történhet, mely nem tartalmaz súrolóanyagot és oldószert!

Tömör fa ajtó

A tömör fa ajtó készülhet tölgy, cseresznye, fenyő, kőris és éger fából. Számos marásminta és pácolás közül választhatunk. A fa kiváló minőségének és egyediségének köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy bútorunk egyedülálló lesz. Többnyire ezt az ajtótípust a klasszikusabb megjelenés jellemzi, de ma már egy rusztikus és modern konyhához is találunk megfelelő opciót.
Ezeket az ajtófrontokat megfelelő ápolószerekkel kezelni kell, hogy hosszú élettartamúak legyenek. A fa ajtók idővel az "érési" folyamat miatt sötétebb árnyalatúak lesz.


Nanotechnológiás ajtófrontok

A nanotechnológiai bevonatok és anyagok különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. A bevonatoknak köszönhetően az ajtófrontok ellenállóbbak és könnyebben tisztíthatók.
Ezen típusú ajtófrontok további előnye, hogy antibakteriális és antisztatikus, valamint UV álló, tehát színmegőrző. Ezek a tulajdonságok különösen fontosak lehetnek a konyhabútorok esetében, mivel a konyhai környezetben folyamatosan ki vannak téve különféle káros hatásoknak.
Ezek az anyagok 20 mm vastagok, színazonos ABS élzárással. Mindkét oldalán színazonos bevonattal.

Ha nem idegenkedünk attól a megoldástól, hogy konyhabútorunk több színből álljon, játékosságot vihetünk bele, akár két féle ajtóból állítjuk össze a bútorunk, akár egy elütő színű korpuszt társítunk az egyszínű frontokhoz.

Bármelyik megoldás mellett is döntünk, törekedjünk a lakáson és konyhán belüli stílus egységének megtartására, vagy annak kialakítására.


Kérjen időpontot díjmentes konyhabútor tervezésre és ajánlatra!

Elképzelései alapján egy szakértőnk megtervezi Önnek új konyhabútorát egy 90 perces konzultáció alatt.

A konzultáció után e-mailben elküldjük ajánlatunkat.
Megrendelés esetén 3D látványtervet készítünk, majd a helyszíni felmérés után legyártjuk, majd beépítjük új konyhabútorát.

Kérjen időpontot!