Tudnivalók hűtőszekrényekről

Ahogy az előző részekben ez a cikk is az idegen szavak megismerését és értelmezését segíti. Most a hűtőszekrényeket járjuk körbe.

Néhány szót azért beszéljünk a hűtőszekrények megfelelő elhelyezésének fontosságáról. Itt is elsősorban fontos megemlíteni a Szabadonálló hűtőszekrény modern konyhabútorhoztechnológiai sorrendet. Ami a következőképpen épül fel: Tárolás - Előkészítés - Tisztítás - Előkészítés II. - Főzés - Tálalás - Mosogatás. Ebben az esetben nekünk most a tárolás a fontos, gondoljuk végig a következőt: A hűtőből kivett zöldséget, húst stb. előkészítjük a tisztításra, ennek szabad munkafelület kell a hűtő és a mosogató között, utána megtisztítjuk a mosogatóban, a következő fázis a főzés előtti előkészítés. Tehát gondoskodjunk elegendő szabad munkafelületről a mosogató és a főzőfelület között is. Miután megfő az étel ismét szabad területre van szükségünk, ahová az elkészült ételt le tudom húzni a tűzhelyről, illetve itt tudom tálalni az elkészült ételt. Innen esetleg a megmaradó ételt elrakom a hűtőben. Illetve minden fázist úgy kell kialakítani, hogy onnan könnyen megközelíthető legyen a hűtő, azaz a tárolás fázis fő résztvevője. A legoptimálisabb ha a hűtő, mosogató és főzőlap úgy helyezkedik el, hogy egy háromszöget zár be, és ebbe a háromszögbe nem esik bele semmilyen akadály.
Beépített hűtőszekrény

Ne felejtsük el megemlíteni, hogy két nagy csoportra osztható a hűtők családja, beépíthető és szabadonálló típusra. Vannak pult alá építhető és tolható mini hűtők is. Ezek kiválóak olyan konyhákba, ahol kis létszámot kell kiszolgálni, vagy a kamrában van egy nagyobb hűtőszekrényünk, de így a konyhabútorban tudjuk tárolni a leggyakoribb és legfontosabb élelmiszereket.
Beépített hűtőt abban az esetben válasszunk, hogyha homogén megjelenésű konyhabútort szeretnénk, így olyan mintha csak egy nagy szekrény lenne a hűtő helyén. Azonban azt is meg kell említenem, hogy egy jól megválasztott szabadonálló hűtővel is fel tudjuk dobni konyhabútorunkat, ha figyelünk a szín és stílusbeli egyeztetésekre.

És akkor most nézzük az idegen szavakat.

6 Érzék fresh control
Szabályozott páratartalom, mely négyszer hosszabb frissességet biztosít. A piacon található legtakarékosabb hűtők közé tartoznak.
A 6. érzék technológiának köszönhetően, a hűtőszekrény érzékeli, ha nagyobb mennyiségű ételt pakolunk a hűtőbe, vagy ha sokáig maradt nyitva az ajtó, esetleg hosszabb áramkimaradás történt, ami során már nem biztosított a megfelelő hőmérséklet a tárolt termékeknek.

Activ 0°
Kifejezettem az alacsony hőmérsékletet igénylő termékek (húsok, halak, gyümölcsök és téli zöldségek) számára fenntartott rekesz, mely funkció egy gombnyomással kiiktatható.

Brillant Light
A hűtő teljes területét halogén lámpák világítják meg. Az alumínium szegélyeknek köszönhetően a hűtőtér fénylő külsőt kölcsönöz. Minden szintet egyenletesen világít meg.

Cool\"N\"Fresh tárolórekesz
Megőrzi az élelmiszerek frissességét.A hűtőszekrény belseje úgy van kialakítva, hogy a ventilátor a hideg levegőt közvetlenül az említett fiókba fújja és 0 °C körüli hőmérséklet beállítást tesz lehetővé, a hűtőszekrény hőfok beállításától függően. A gyümölcsök, zöldségek és húsok így lényegesen tovább maradnak frissek.

DynaCool
Ennek a rendszernek köszönhetően a hűtőszekrényben bárhol tárolhatja az élelmiszert, ugyanis a hűtőtér hátsó falán elhelyezkedő ventilátor gondoskodik a hideg levegő egyenletes és intenzív keringtetéséről.

Easy Open ajtónyitás
Előfordul, hogy a mélyhűtő ajtaja nehezen nyílik. Ez a fagyasztótérben fellépő alacsony nyomás miatt van, ami az ajtó bezáródása után azonnal kialakul. Azonban ezzel a nyitási fejlesztéssel, az ajtót könnyedén ki tudjuk nyitni.

Eco funkció
Ennek a funkciónak a használatakor kevesebb energiát használhat fel, úgy, hogy fagyasztót csak félig tölti fel.

Fresh Frost Free
Az ilyen rendszerű hűtőkben tovább maradnak frissek az ételek, mint a hagyományos NoFrost modellekben. A No Frost rendszerekben folyamatos a levegőáramlás a hűtő és a fagyasztó között, a Fresh Frost Free rendszerű hűtőknél a fagyasztó és a hűtőtér hűtése egymástól függetlenül működik.

FastFreeze
Gyorsfagyasztás.

Full Access fiókrendszer
Olyan fiókrendszer, mely teljes hosszában kihúzható, így a fiók tartalma jobban átlátható, a mélyfagyasztott termékeket gyorsabban megtalálhatjuk.

Hangfigyelmeztetés
A nyitott ajtóra, a megnövekedett hőmérsékletre vagy akár az áramkimaradásra a hűtő egy hangjelzéssel figyelmeztet, így a hűteni kívánó termékek biztosabb tárolása válik lehetővé.

Klímaosztályok
A hűtőszekrények a hűtött árútól elvont hőmérsékletet leadják a környezetnek , a helyiség hőmérsékletnek meg kell felelnie a készüléken megadott klímaosztálynak.

MasterFres fiókok
Ezekben a tároló rekeszekben szabályozható páratartalom állítható be, így egyéni tárolási klímát tesz lehetővé. Az élelmiszer típusa szerint optimalizálhatjuk a hőmérsékletet és a páratartalmat, ezáltal az élelmiszer tovább marad friss. Egy hagyományos fiókhoz képest akár 3szor tovább friss marad az étel.

MaxLoad ajtó
Az ajtózsanérok úgy vannak kialakítva, hogy elbírják a nagy terhelést is, akár 120 kg-os teherbírásúak. Így már többé nem akadály, a nehéz és a hűtött árukkal telepakolt ajtók. Továbbá nagy ajtónyitási szöget biztosít, mely rendkívül kényelmessé teszi a használatot. Az ajtónyitási szög: 115°-os.

Microban®- Baktériumölő rendszer
A megszokott megoldásokat megújítva, az aktív keringtető ventilátor elé antibakteriális kazetta került felszerelésre, mely a baktériumok lerakódását csökkentik, illetve a légkeringtetés segítségével a hűtőtér levegőjét is mentesíti a kellemetlen szagoktól.

Multi-Flow rendszer
A hűtött levegőt egyenletesen keringteti a hűtőtérben.

Multifresh rekesz
Kifejezetten az alacsony hőmérsékletet igénylő termékek (húsok, halak, gyümölcsök és téli zöldségek) számára.

No-Frost
A hűtő jegesedés mentesen működik, így nem szükséges leolvasztani. Így nagy mennyiségű energiát takaríthatunk meg.
A technológia lényege, hogy a hűtőszekrény belsejéből, levegőkeringtetéssel, elvonják a nedvességet.
A lefagyasztott ételek nem ragadnak össze, a címkék olvashatóak maradnak, és a felhalmozódó jég nem vesz el tárolóhelyet. A No Frost hűtött levegőt keringtet a tárolófelületek körül, ami csökkenti a nedvességtartalmat és megakadályozza a jég kialakulását. A No Frost hűtők egységes hőmérséklet szabályozása segít az ételt hosszabb ideig frissen tartani.

PerfectFresh
Egy olyan speciális zóna a hűtőn belül, mely lehetővé teszi a sajtok, zöldségek, gyümölcsök, illetve nyers húsoknak, hogy háromszor hosszabban maradjanak frissek, mint egy normál hűtőszekrényben. Így ha csak ritkán van ideje bevásárolni többé nem kell aggódnia a frissen tartás miatt sem.

Stopfrost rendszer
Ennek a rendszernek köszönhetően a mélyhűtőben a jég egy rekeszben gyűlik, így nem kell a fagyasztott termékekről kapargálni a jeget. Illetve egy könnyed mozdulattal eltávolítható a felgyülemlett jég.

SuperCool
Élelmiszerek gyors lehűtése.

Szuperhűtés, szuperfagyasztás
Ezen funkció bekapcsolásával a hűtőszekrény az élelmiszereket hirtelen hűti le, így őrzik meg az alapanyagok eredeti minőségüket. Ugyanis a lehűtött termékek minősége attól függ felolvasztás után, hogy milyen gyors volt a lehűtés.

TouchControl kezelés
A touchControl egy elektronikus vezérlésű érintőgombos, sima kezelőfelület.

VarioRoom
Azok a fagyasztók, melyek rendelkeznek ilyen funkcióval, azokban nagyobb tér is alakítható ki, így nagyméretű élelmiszereket egyben tud lefagyasztani.

Vac Packer
Az ilyen rendszerrel ellátott készülékek ötvözik a hűtés és a vákuumcsomagolást. Ez a rendszer meghosszabbítja az élelmiszerek élettartalmát és megőrzi azok tulajdonságát. A vákuumos tárolás lényege, hogy elszívja a tárolandó ételek körül a levegőt, így megelőzi a baktériumok és gombák elszaporodását.

Borhűtők

Végül pár mondatban említsük meg a borhűtőket. Mivel tudnak többet ezek a hűtők, a sima hűtőknél? Milyen típust válasszunk?

Mik azok a bortemperáló hűtőszekrények? A bor beéréséhez és jellegének eléréséhez nyugalomra és folyamatosságra van szükség. A bortemperáló hűtők biztosítják a megfelelő környezetet. Így a borok jól érzik magukat.

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő hűtőt? Azt kell eldöntenünk, hogy milyen jellegű borokat szeretnénk tárolni benne, ez fogja első körben meghatározni milyen hűtőt vásároljunk. Továbbá a méretet és a stílust kell kitalálnunk.
Nagyobb borhűtők már 32-54-100 palack tárolására is alkalmas.

Remélem segítségére volt ez a blog bejegyzés, azoknak akik hűtővásárlás előtt állnak.

Kérjen időpontot díjmentes konyhabútor tervezésre és ajánlatra!

Elképzelései alapján egy szakértőnk megtervezi Önnek új konyhabútorát egy 90 perces konzultáció alatt.

A konzultáció után e-mailben elküldjük ajánlatunkat.
Megrendelés esetén 3D látványtervet készítünk, majd a helyszíni felmérés után legyártjuk, majd beépítjük új konyhabútorát.

Kérjen időpontot!