Konyhabútor tervezés alapok

Készült: - Kulcsszavak: konyhabútor tervezés, tervezés, konyha, bútor, alapok

Konyhabútor tervezés alapok

Mikor kezdjük el a konyhabútor tervezést? Legoptimálisabb, ha még az építkezés előtt. Az alaprajz tervezésekor, érdemes alaposan átgondolni ezt a helyiséget. A konyhabútor tájolását, a lakásban való elhelyezkedését, viszonyát a többi térhez képest. Tájolás szempontjából legjobb, ha az épület északi oldalára kerül. Miért is?

 

Konyhabútor tájolás

A ház leghűvösebb része ez, élelmiszerek tárolása szempontjából a legkedvezőbb. Előnyös ha a ház központi részén van. Ugyanis a napi élet szerves részét képezi.

Funkció szempontjából lehet monofunkciós, azaz itt csak a konyha található, vagy többfunkciós, tehát itt található az étkező is. Manapság már egyre elterjedtebb az úgynevezett amerikai konyhás elrendezések, ahol a konyha étkező és a nappali egy légtérben van. Az ilyenfajta kialakítás előnye, hogy a konyhában szorgoskodó sem szorúl ki a családi élet forgatagából, egy légtérben tud több funkció együtt működni. Itt azonban fontos gondoskodnunk a megfelelő szellőztetésről, a főzéssel járó gőzök, szagok miatt. Látvány szempontjából, pedig az elhelyzkedést kell úgy kialakítanunk, hogy a még a főzés után, eltakarításra váró rendetlen konyha látványa ne zavarjon minket, mondjuk a nappali részen ülve.

A konyhához szervesen kapcsolódik a kamra. Lesz-e kamra? Ha nem, meg kell oldani az élelmiszer tárolását a konyhabútorban, ennek megfelelő mennyiségű tároló elemet kell beterveznünk.

Konyhabútor méretei

Mekkora legyen a konyha? Hányan használják vagy fogják használni? Illetve a már előbbiekben említett funkció kiszolgálás szempontjából is vizsgálódjunk! Milyen elrendezésű konyhabútort szeretnénk? Fontos szempont, hogy a tervezésnél vegyük figyelembe a konyha alapvető méreteit. Az alsó konyhabútor elemek mélysége 60 cm, ezt ne felejtsük el, a falak, illetve a nyilászárók kialakításánál. Ugyanis a későbbiekben bosszantó lehet, hogy pár centi miatt nem fér be a bútorunk. Legyen elég helye a konyhának, ne akadályozza az ajtónyitást, és ne lógjon bele az ablakba, illetve az ablakok parapetmagasságára is érdemes odafigyelni.

 

konyhabútor alaprajz

Ha már megálmodtuk otthonunkat, és már a falak is állnak ne feledkezzünk meg a konyhában található víz, gáz, villanykiállásokról(erről a cikk végén található linken bővebben olvashat). Azért érdemes a bútor kialakítását kitalálni még ezek beszerelése előtt, mert így még szabad kezünk van. Nem kell később felesleges pénzért átköttetnünk, ha időközben meggondoltuk magunkat, vagy rájöttünk a konyhabútor tervezés során, hogy az eredeti elképzelésünk mégsem a legjobb, esetleg mindezt a burkolás és a festés után, ez igen kellemetlen tud lenni.

Ki kell találni a fontosabb konyhagépek helyét is, illetve milyenek lesznek azok, beépíthetőek vagy szabadon állóak? Ezeknek a már fentebb említett kiállásokat meg kell teremteni.

Ha mindezekre odafigyel, garantáltan olyan konyhát tud terveztetni magának amilyet megálmodott. Sokan nem fordítanak erre a kérdésre elég figyelmet. Ön ne essen ebbe a hibába! Ne feledje, a jól megtervezett konyhabútor a lakás dísze. A funkcionálisan átgondolt konyha későbbi munkánkat könnyíti meg. Érdemes még ebben a stádiumban felkeresni bemutató termünket, és szakembereink segítenek az álomkonyha megtervezésében.

Ha nem boldogul a konyhabútor tervezéssel, akkor segítünk!

Ha adottak a méretek és az adottságok, akkor sem kell aggódnia így is megtaláljuk az Önnek legkedvezőbb megoldást. Jöjjön be üzletünkbe, hozza el konyhája alaprajzát, ahol feltünteti a kiállások, illetve a nyílászárók helyét, parapetmagasságot, belmagasságot.

 

Olvassa el a második részt is:
Víz-, gáz- és elektromos kiállások helye a konyhában


Elemes konyhabútor árkalkulátor

Kérjen Árajánlatot!

Cím:
2030 Érd, Balatoni út 51.

Telefon:
Üzlet tel:
- 06-23-745-953
Borsosné K. Ildikó:
- 06-30-240-7884
Borsos Albert:
- 06-30-252-6955

E-mail:
bono bútor e-mail cím

Nyitva tartás:
Hétfő - 13:00-18:00
Kedd-Péntek - 10:00-18:00
Szombat - 10:00-13:00
Vasárnap - Zárva

Kövessen minket!

Bono Konyhabútor Stúdió Facebook page

Bonobútor Google+ Oldal

2030 Érd, Balatoni út 51. - Bono Konyhabútor Stúdió - Budapest mellett | tel/fax:06(23)745-953

Az oldalon szereplő árak tájékoztató jellegűek. Pontos ár után érdeklődjön üzletünkben!
© Minden jog fenntartva 1999-2015 | ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat